FUDFUD
 

Početak nastave u letnjem semestru

Obaveštenje za sve studente i zaposlene:

Nastava u letnjem semestru, na Fakultetu za umetnost i dizajn, počinje u ponedeljak 06.02.2012.

 

Američko Udruženje Pejzažnih Arhitekata (ASLA) objavilo radove Sanje Đurković i Ivana Bakrača - studenata Fakulteta za umetnost i dizajn

ASLA1

Američko Udruženje Pejzažanih Arhitekata (ASLA), u okviru rada: “Landscape architecture in Serbia”, autorki Maje Todorovic Izquierdo i Nevenke Milic Chavez, objavili su i radove svršenih studenata FUD-a (Sanje Đurković i Ivana Bakrača). U okviru ovog rada ukratko je opisan i rad na predmetu: pejzažna arhitektura, koji se odražava na IV godini, na odseku za Unutrašnju arhitekturu.
Članak pročitati ovde:
http://www.asla.org/ppn/Article.aspx?id=34376

ASLA2

 

 

Predstavljanje projekta NOVA ISKRA - Dizajn inkubator

Dragi prijatelji,

Nakon dugih priprema, imamo veliko zadovoljstvo da vas pozovemo na predstavljanje projekta
NOVA ISKRA.
Dizajn inkubator NOVA ISKRA je nezavisna, inovativna i samoodrživa platforma za profesionalni razvoj i afirmaciju mladih industrijskih dizajnera i dizajnera nameštaja. NOVA ISKRA biće mesto susreta i kreativne razmene, međusobne podrške i zajedničkih projekata mladih dizajnera i predstavnika industrije.

Prezentacija projekta će biti održana u sredu 1. februara od 19h u Kulturnom centru GRAD, Braće Krsmanović 4. - Vidimo se!
 
NOVA_ISKRA_pozivnica
 

ZBOGOM ANDERGRAUND: SAŠA MARKOVIĆ MIKROB

 
Muzej savremene umetnosti, Beograd i Remont - nezavisna umetnička asocijacija predstavljaju projekat:
ZBOGOM ANDERGRAUND: SAŠA MARKOVIĆ MIKROB Retrospektiva Salon MSU, Pariska 14
Izložba će biti otvorena do 19. marta 2012. Radno vreme Salona: od 12 do 20 časova. Utorkom zatvoreno.
 
Zajednički projekat MSU i Remonta „Zbogom andergraund: Saša Marković Mikrob“ omaž je ovom prerano preminulom umetniku u vidu retrospektive, tematske izložbe i monografije. Saša Marković Mikrob bio je samosvojna pojava na našoj umetničkoj sceni po tome što je svoju produkciju zasnovao na šest principa kojih se pridržavao tokom cele karijere: umetnost mora biti narativna, svima pristupačna, zabavna i smešna, dosledna, lokalno orijentisana i proizvedena jeftinim sredstvima. Na tim osnovama izgradio je umetnički idiom koji je spajao njegov životni habitus sa umetničkim izražavanjem, refleksiju svakodnevne društvene i političke stvarnosti sa ličnom mitologijom, autoironijski govor u prvom licu sa govorom o drugima, vizuelni i tekstualni jezik, proizvodnju slika i performativno ponašanje, itd. Njegova umetnost je samonikla, rođena u miljeu beogradske subkulture u kojem se kretao, ali je istovremeno snažno konvenirala temama i preokupacijama sveta savremene umetnosti u koji je stupio početkom devedesetih i tokom čitave karijere u njemu aktivno participirao kao učesnik brojnih značajnih izložbi, manifestacija i događaja. Za Markovića je umetnost pre svega bila oblik socijalne komunikacije, druženja, umrežavanja i darivanja, način bivanja u svetu i stalnog traženja vlastitog mesta u njemu.
 
 
 

Poziv studentima za izlaganje na festivalu upotrebnih i dekorativnih dizajn predmeta za kuću - KATAPULT HOME

Katapult Home - Delta City - od 24, do 26. 2. 2012.

Pero Art Centar u saradnji sa časopisom “Enterijer”  raspisuje konkurs za izlaganje na festivalu upotrebnih i dekorativnih predmeta za kuću “Katapult home”, koji će se održati u glavnom holu tržnog centra Delta City od 24-26. februara. Svi zainteresovani za učešće na konkursu, mogu aplicirati sa upotrebnim i dekorativnim unikatima za enterijer. 

Potrebno je poslati 5-8 fotografija radova u rezoluciji ne većoj od  1 mb, podatke i kontakt telefon na mail: katapulthome@galerijapero.comkatapulthome@galerijapero.comkatapulthome@galerijapero.comkatapulthome@galerijapero.comkatapulthome@galerijapero.comkatapulthome@galerijapero.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Rok za prijavu je 17. februar. Rezultati konkursa biće objavljeni 18.februara. Izlagači sa sitnijim unikatima biće raspoređeni na tipskim stolovima dimenzija 80×90cm. Izlagači koji izlažu nameštaj, lampe i slično, biće raspoređeni u prostoru glavnog hola Delta City-ja.

Izlagači sa sitnijim unikatima biće raspoređeni na tipskim stolovima dimenzija 80×90cm. Kotizacija za izlaganje na stolu iznosi 3000 dinara po danu. Izlagači koji izlažu nameštaj, lampe i slično, biće raspoređeni u prostoru glavnog hola Delta City-ja i za iznos od 3000  dinara po danu mogu izlagati na prostoru od dva kvadratna metra, te će se kotizacija obračunavati u skladu sa površinom koju izlagač zauzima.

 

Stručno vođenje kroz izložbu "Primenjena umetnost i Beograd 1918-1941"

Muzej primenjene umetnosti Vas poziva da prisustvujete stručnom tumačenju izložbe

Primenjena umetnost i Beograd 1918-1941

u subotu 21. januara 2012. u 13 časova. Kroz izložbu će Vas voditi autorka izložbe Bojana Popović i gost Slobodan Ivkov, koji će govoriti o stripu i strip crtačima u starom Beogradu.

 

pozivnica7

 

Master class radionice sa Hansom Busterom

Ecoist i Fakultet za umetnost i dizajn Univerziteta Megatrend pozivaju vas da učestvujete u master class radionicama sa Hansom Busterom, direktorom kompanije VitaVerde i specijalistom za pejzažnu arhitekturu, dizajn i projektovanje sistema vegetacije u zgradama.

                   ecoist-logo-savet-zelene-gradnje                 Megatrend-Univerzitet                      hans-buster1

Ukratko o Hansu Busteru:

Hans Buster je direktor VitaVerde kompanije, specijalizovane za pejzažnu arhitekturu, dizajn i projektovanje sistema vegetacije u zgradama. Po završetku postdiplomskih studija iz organizacione psihologije na Utrecht univerzitetu u Holandiji, Hans Buster je radio kao poslovni konsultant nekoliko evropskih kompanija kao što su Philips, Heineken, Red Bull, Cap Gemini, Ernst & Young i TNT. Ima veliko iskustvo iz oblasti projektnog menadžmenta sa Wageningen univerziteta, a radio je i kao predavač na MBA programu Instituta za menadžment i preduzetništvo Jugoistočne Evrope. Specijalizovan je za vegetaciju koja je integrisana u zgrade, vertikalne bašte, zelene krovove, unutrašnju i spoljašnju dekoraciju biljkama. Projekti na kojima radi trenutno su upravljanje vodama u hotelskim baštama na Kipru, dizajn i izrada vertikalnih bašti u filijalama Nacionalne Banke Grčke i Dečije biblioteke u Solunu i izrada zelenih krovova u nekoliko urbanih sredina.

Više o kompaniji VitaVerde: www.vitaverde.gr

Svrha radionica:

Cilj master class radionica, pored dodatne edukacije i jedinstvene prakse studenata, jeste izrada idejnih rešenja za ozelenjavanje srednje Tehničke škole za obradu drveta, unutrašnju dekoraciju i pejzažnu arhitekturu „DrvoArt“ u Beogradu.

Radionice su otvorene za zainteresovane studente svih nivoa studija, održaće se na Fakultetu za umetnost i dizajn i trajaće 3 dana u periodu 17 - 19. januar 2012.godine od 10-18h.

Prijave slati na: info@ecoist.rsinfo@ecoist.rsinfo@ecoist.rsinfo@ecoist.rsinfo@ecoist.rsinfo@ecoist.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .  Prijavu čini kratki CV i motivaciono pismo.

Učesnicima radionica i tvorcima idejnih rešenja biće uručeni sertifikati i poziv za Ecoist kreativnu mrežu mladih.

Učesnici ovih radionica, takođe, biće angažovani u realizaciji idejnih rešenja u školi tokom proleća 2012.godine.

Kotizacija za učešće na master class radionicama je 1.000 dinara i u celosti je namenjena ostvarenju idejnih rešenja.

Za sva pitanja i dodatne informacije pisati na: slobodan.spasic@ecoist.rsslobodan.spasic@ecoist.rsslobodan.spasic@ecoist.rsslobodan.spasic@ecoist.rsslobodan.spasic@ecoist.rsslobodan.spasic@ecoist.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Više o Ecoist-u: www.ecoist.rs , http://event.ecoist.rs/sh

 

 

Drugi semestar za studente FUD-a na Univerzitetu Politecnico di Milano

Fakultet za Umetnost i dizajn potpisao je ugovor o saradnji i razmeni studenata sa jednim od 20 vodećih univerziteta u Evropi, italijanskim Univerzitetom Politecnico di Milano.
 
Kao prvi korak u ovoj saradnji, FUD je u toku meseca jula u Beogradu organizovao radionicu Waterliving, na kojoj je učestvovalo 20 italijanskih studenata i deset studenata iz Srbije. Više o rezultatima ove radionice možete videti na sledećoj web strani.
 
Kao uzvratnu meru saradnje, Politecnico di Milano obezbedio je 4 jednosemestralne stipendije za studente treće i četvrte godine, za studijski boravak u Milanu tokom drugog semestra akademske 2011/12 godine. Stipendije pokrivaju troškove studija (školarina) dok studenti pokrivaju ostale troškove. Postoji mogućnost smeštaja u okviru studentskih campusa, nastava je na italijanskom, ali određeni nivo znanja jezika nije uslov prijavljivanja. Studenti koji bi se odlučili za odlazak na jednosemestralne studije u Milanu mogu praćenjem ubrzanog kursa steći osnovni nivo znanja jezika, dok će na Politehniku za njih biti organizovani besplatni časovi italijanskog. ESPB bodovi koje studenti budu stekli polaganjem ispita na Politehniku biće priznati od strane FUD-a. Drugi semestar počinje 5. marta i traje do 30. jula.
 
Zainteresovani studenti treba da se obrate na mail  imangov@megatrend.edu.rsimangov@megatrend.edu.rsimangov@megatrend.edu.rs imangov@megatrend.edu.rs imangov@megatrend.edu.rs imangov@megatrend.edu.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli do 30.12.2011. nakon čega će biti upoznati sa procedurom prijavljivanja. Na osnovu pristiglih prijava i dosadašnjeg uspeha na studijama, žiri sačinjen od profesora FUD Megatrenda, u sastavu, Milan Jovanović, Ivan Mangov, Marko Cvetković, doneće odluku o izboru kandidata.
 
Stipendije pokrivaju troškove studija na Politehniku, dok su studenti u obavezi da izmire preostali deo školarine na FUDu za 2011/12.
 
POLIMI-_FUD_-2011
 

PRIJAVITE SE NA KONKURS I PREDLOŽITE NOVO IDEJNO REŠENJE ZA COSTA COFFEE letnje bašte

Konkursni zadatak se odnosi na sve studente smera Enterijer i namestaj II , III , IV godine i MASTER generaciju.

Konkurs predvidja lepe nagrade, što će studentima, svakako biti dodatni faktor motivacije za učešće.

Sve detaljnije informacije možete dobiti od profesora na predmetu NAMEŠTAJ . Predrag Sofronović , Zoran Ajtoski , Ivan Mangov.

 

Obaveštenje za studente III i IV godine odseka enterijer i ID (kao i za sve ostale zainteresovane)

PREZENTACIJA PROJEKTA - DIZAJN INKUBATOR

Na proleće sledeće godine u Beogradu se otvara jedinstven centar u regionu za razvoj industrijskog dizajna i dizajna nameštaja sa ciljem uspostavljanja produktivne, održive veze između inovativnih kreativaca, dizajnera, arhitekata, industrije i tržišta. Pored prostora za rad koji će centar nuditi, akcenat će biti na lokalnom, regionalnom, i međunarodnom umrežavanju sa partnerima i kolegama, ali i na permanentnom procesu edukacije kroz organizacije seminara, radionica i gostujućih predavanja.

U četvrtak 15. decembra u 14h, u kabinetu Odseka dizajn enterijera, projekat će predstaviti Marko Radenković, koordinator projekta.

Pozivamo studente treće i četvrte godine odseka enterijer i industrijski dizajn (kao i za sve ostale zainteresovane) da prisustvuju prezentaciji.

 

Predavanje na temu dizajn rasvete

U četvrtak 8.12.2011. u 14 časova, u kabinetu Odseka dizajn enterijera, Jelena Vučićević, predstavnik kompanije BUCK iz Beograda, održaće predavanje na temu dizajn rasvete. Svi studenti Odseka za dizajn enterijera, kao i ostali zainteresovani studenti, pozvani su da prisustvuju predavanju.
 

Otvaranje prve izlozbe nove PR&marketin;ške agencije Artist’s Assiciates

Otvaranje prve izlozbe nove PR&marketinške agencije Artist’s Assiciates biće održano u Ponedeljak, 05. decembra 2011. sa početkom u 19 časova, u Ustanovi kulture „Parobrod“, Kapetan Mišina 6a.
U odabranoj selekciji radova mladih vizuelnih umetnika i dizajnera, koju potpisuje Nevena Tarlanović, svoje radove će predstaviti: Jelena Jelača, Marko Sovilj, Stevan Aleksić, Ivan Aleksić, Tijana Kojić, Ana Radovanović, Ivana Andrejić, Selman Trtovac, Ivana Todorović, Nikola Jovanović, Bojan Krstić kao i specijalni gosti Nebojša Babić i Miha Artnak iz Slovenije.

Muzički deo programa: 

Publika poznatih beogradskih i novosadskih klubova i kafića imala je priliku da se upozna sa muzičkom plovidbom dvojca Mornar & Margarita. Njihova muzička filozofija ogleda se u kombinovanju najboljih remixa hitova koji su trenutno aktuelni na muzičkoj sceni i elektro stvari koje su obeležile savremenu muzičku scenu. Pored kultnih stvari grupa Royksopp, The Knife, Hot Chip, na repertoaru se nalaze i izvođači poput Anoraak, Tesla Boy, Robyn. Kurs kojeg se drže okarakterisan je kao elektro pop i dens elektro, a svoje muzičko umeće pokazali su i na EXIT-u. 
 

HAVIJER RIVERO HEREZ ODRŽAO JE PREDAVANJE NA FAKULTETU ZA UMETNOST I DIZAJN

Havijer Rivero Herez  (Javier Enrique Rivero Jerez), u sredu 23.novembra 2011. godine, u okviru predmeta Pejzažna arhitektura , održao je predavanje sa temom: Arhitektura i Priroda, govoreći o svom istraživačkom radu na polju primene zlatnog preseka i teorije haosa u arhitekturi.

Havijer Rivero je istaknuti arhitekta, predavač na Univerzitetu Antiokija u Medeljinu u Kolumbiji (Universidad Antioquia en Medellin) i arhitekta istraživač na Univeritetu u Tokiju (University of Tokyo). Školovao se na Univerzitetu Santo Tomas u Kolumbiji (Universidad Santo Tomás) i na Univerzitetu Las Palmas de Gran Kanarija (Universidad de Las Palmas de Gran Canaria) u Španiji.

 

FUD Megatrend na sajmu nameštaja

 

Prvi put od osnivanja FUD Megatrend Beograd , odsek za enterijer I predmet dizajn nameštaja ,zajedno sa studentima I profesorima ovog cenjenog odseka organizovali su izložbu svojih odabranih radova I projekata , na 49 Medjunarodnom sajmu nameštaja I dizajna Beograd 14.11.2011 – 20.11.2011

Javno izlaganje odabranih studentskih radova čiji su autori primetno  I originalno nametnuli projektanska rešenja koja imaju povezanost  sa sadašnjim privrednim tendencijama u sferi gradjevinarstva , unutrašnje arhitekture I dizajna nameštaja . To su pravi primerci kako jedan smer može da udje u konkurensku trku za tržište koje je inace veoma opterećeno već vidjenim rešenjima I opterećeno raznim firmama I kompanijama koje se bave uvozom nameštaja.

Naša šansa je višestrustrukog kretanja u nekoliko smerova , ka pojedincima , ka stolarskim proizvođačkim pogonima , firmama kojima trebaju naše usluge I znanje iz oblasti nameštaja I enterijera, tako da smo ove godine prvi put sa takvim idejama I izašli u javnost  sa namerom da zajedno pojačamo našu ponudu znanja I veštine već sledeće godine kada I Beogradski sajam nameštaja I dizajna slavi 50 godina svog postojanja.

Veoma je važno da sami studenti imaju iskustva I kontakte sa našim I stranim firmama , kao I put učenja od idejnih skica,projekata I put učenja I stažiranja u STOLARSKOJ RADIONICI , gde bi u saradnji sa profesorima,majstorima mogli da naprave protipove određenog dizajna koje bi izlagali na našem štandu na sajmu I ne samo da se ti protipovi vide , već I da se isti prodaju ili otkupe za serijsku proizvodnju,gde bi I student-autori I ko-autori imali otkupnine a I FUD Megatrend višestruku korist.

Ovim putem želim da već objavim pripreme studenata,projekata I budućih protipova za sledeću godinu.

Izlaganje prototipova kao I njhovo pravljenje imaju pravo svi naši studenti  sadašnje generacije I generacije koje su diplomirale na našem FUD Megatrend smeru enterijer.

Želeo bi svim studentima sa smera ENTERIJER  da se zahvalim na svakodnevnim dežurstvima na našem štandu , koji su ne samo govorili o našem smeru već naprotiv I o svim smerovima na FUD Megatrend kao I o celokupnom Univerzitetu Megatrend,interesovanje je bilo obostrano mnogi su se interesovali za studiranje tako das mo na sajmu imali interaktivno reklamiranje svih naših proizvoda koje Univerzitet Megatrend može da ponudi.Zahvaljujem I mojim kolegama koji su bili zajedno samnom na našem štandu I imali veliku pomoć u marketingu kao I tehničkoj podršci  od marketinga Univerziteta Megatrend koji je veoma profesionalno ispratio naša dešavanja na štandu. 

Ovom prilikom smo dokazali da imamo bućnost za sve nas I veoma je bitna bila saradnja izmedju naših studeneta I profesora sa smera Enterijer.

Za organizaciju prototipova I izradu maketa I projekata kontakt doc. Pedja Sofronović Dizajn Nameštaja.

Zahvaljujem  I srdačan pozdrav

Doc.Pedja Sofronovic enterijer I dizajn nameštaja Beograd 21.11.2011   psofronovic@megatrend.edu.rspsofronovic@megatrend.edu.rspsofronovic@megatrend.edu.rspsofronovic@megatrend.edu.rspsofronovic@megatrend.edu.rspsofronovic@megatrend.edu.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli  

MGT

  

 

 

 

KONKURS ZA EAST EXIT STIPENDIJE

 

east-exit_logodoor

Akademski semestar u Sijeni

 

Rok za prijave: 15. decembar 

East Exit je program stipendija Siena Art Instituta otvoren za studente iz Istočne Evrope i Balkana, koji je, u saradnji sa Fakultetom za umetnost i dizajn Megatrend, ponuđen studentima svih smerova ovog fakulteta kao akademski semestar u inostranstvu. Pravo učešća imaju studenti treće i četvrte godine kao i master studija.

 U ovom trenutku moguće je konkurisati za:

- prolećni semestar: februar - maj 2012
- jesenji semester: septembar - decembar 2012

 Siena Art Institute je program za studente umetnosti (osnivač Paul Getty III) akreditovan po američkom sistemu bodovanja od strane Northern Arizona University. Svi studenti koji pohađaju studijske programe Siena Art Instituta dobijaju adekvatan transfer bodova, a institucije koje su potpisnice East Exit protokola dužne su da studentima priznaju ispite i stečene bodove.

Predmeti ponuđeni u sklopu akademskog semestra uključuju Slikanje i crtanje, Istoriju umetnosti, Multimedije i instalaciju, Umetnost i društvo, Skulpturu, Fotografiju, Italijanski jezik i kulturu i druge predmete.

Kompletan spisak predmeta, opis predmeta kao i biogafije predavača dostupni su na web strani: http://www.sienaart.org/east-exit.html

 Fakultet za umetnost i dizajn Megatrend potpisnik je protkola East Exit od juna 2011. godine. Stipendije East Exit programa dostupne su samo studentima sa fakulteta koji su potpisnici ovog protokola.

O STIPENDIJAMA I NAČINU PRIJAVLJIVANJA

 Za godinu 2012, ponuđeno je 10 stipendija, od kojih 5 pokriva pun iznos školarine od 10.000 evra, dok drugih 5 pokriva 80% skolarine. Pune stipendije biće ponudjene najuspešnijim učesnicima konkursa koji se prijave do 15. decembra.

 Prijavljivanje za konkurs vrši se u potpunosti elektronskim putem, i to popunjavanjem posebnog formulara (koji je dostupan na strani: www.sienaart.org/east-exit.html), kao i dostavljanjem sledeće dokumentacije:

 - preporuka jednog profesora sa FUD Megatrend (najviše jedna A4 strana)

- kratko motivaciono pismo (najviše jedna A4 strana)

- portfolio od 10 radova koji vas najadekvatnije predstavlja (fotografija, slika, crtež, instalacija, video, audio). Dostavljanje portfolija maksimalne veličine 50Mb potrebno je izvršiti putem bilo kog file sharing sajta (na primer: www.4shared.com) i poslati link.

 Sve navedeno potrebno je poslati na mail: info@sienaart.orginfo@sienaart.orginfo@sienaart.orginfo@sienaart.orginfo@sienaart.orginfo@sienaart.org Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 Za dodatne informacije:

datanac@yahoo.comdatanac@yahoo.comdatanac@yahoo.comdatanac@yahoo.comdatanac@yahoo.comdatanac@yahoo.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Dejan Atanacković, koordinator East Exit programa

Siena Art Institute

www.sienaart.org

 

Obaveštenje za studente treće godine (i za sve zainteresovane)

Prof. dr Oliver Tomić poziva studente treće godine, kao i sve ostale zainteresovane studente, da u ponedeljak, 14.novembra,
u 18.30h dođu u Muzej primenjene umetnosti na otvaranje izložbe fotografija živopisa iz Hrama Hristovog Preobraženja,
na Vidikovcu, autora Vladimira Bate Kidiševića.
Tom prilikom biće izvedena i demonstracija slikanja na mokrom malteru. Ovo je jedinstvena prilika za studente da se upoznaju
sa tradicionalnom tehnikom fresko slikarstva kroz demonstraciju procesa nastanka freske i razgovor sa autorm.
 
Pantokrator
 

PRAKSA U ADRIA MEDIA SERBIA – GRAFIČKI DIZAJNER

Pozivamo Vas da se prijavite i postanete deo našeg tima

Tražimo praktikante iz oblasti grafičkog dizajna

 

Dobićete priliku da:

  • Steknete radno iskustvo i praktična znanja iz oblasti grafičkog dizajniranja
  • Usavršite rad u Adobe CS paketu
  • Obrađujete fotografije i ilustracije (u aplikacijama za grafičku obradu - Photoshop, GIMP...)
  • Kreirate oglasna rešenja
  • Radite sa kreativnim, dinamičnim ljudima i naučite nešto novo  
  • Usavršite svoje veštine komunikacije i timskog rada
  • Ostvarite korisne kontakte

 

Uslovi:

  • Studenti Fakulteta za umetnost i dizajn - odsek za grafički dizajn
  • Između 20 I 26 godina
  • Engleski jezik
  • Poznavanje osnova rada u Adobe CS paketu
  • Poželjno poznavanje MS office paketa
  •  

Potrebna dokumenta:

CV, motivaciono pismo

Registrujte se na sajtu www.megakarijera.rs i prijavite se na info@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli sa naznakom  Grafički dizajner

Rok za prijavu – 07.11.2011.

 

Praksa u Domu omladine

Pozivamo sve zainteresovane studente završnih godina studija (III i IV godina) sa Fakulteta za umetnost i dizajn“Megatrend” da se registruju na sajt www.megakarijera.rs i prijave na info@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rsinfo@megakarijera.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli za praksu u Domu omladine, koja će se realizovati u novembru mesecu 2011. godine u okviru Međunarodnog pozorišnog festivala „Limit“.

 

 

Ono što se od Vas očekuje je jedna od sledećih aktivnosti:

 

  1. Rad sa grupama umetnika: aktivno učestvovanje u saradnji sa umetnicima (izvođači, gosti itd.), upoznavanje izvođača sa dnevnim obavezama u toku festivala,  zbrinjavanje oko smeštaja, dnevnog boravka, organizacija slobodnog vremena izvođača.
  2. Rad sa medijima: kontaktiranje i sazivanje medija na događaj, potvrđivanje njihovog dolaska, pisanje PR tekstova, press cliping….
  3. Rad u organizaciji događaja: koorelacija između svih sektora festivala, pravljenje plana događaja (dnevni, probe, raspored nastupa itd.), vizuelna realizacija događaja (postavljanje bine, dekor, rasveta itd.), sprovođenje proba (tehnička proba, tonska proba, generalna proba).
  4. Oblikovanje štampanih medija i promo materijala (flajeri, plakati), outdoor kampanja (bilbordi, led ekrani) i oblikovanje scene.
  5.  

Mole se svi zainteresovani kandidati da se pre prijavljivanja na konkurs, pripreme i informisu o dešavanjima i organizaciji Međunarodnog pozorišnog festivala „Limit“ iz prethodnih godina.

 

Požuri i prijavi se!

Konkurs je otvoren od 15. do 25. oktobra 2011.

 

Privredna komora Beograda dodeljuje Godišnje nagrade za najbolja rešenja u oblasti dizajna

Od 1984. godine Privredna komora Beograda dodeljuje Godišnje nagrade zanajbolja rešenja u oblasti  dizajna (industrijsko oblikovanje, grafičkidizajn, vizuelne komunikacije, ergonomske i marketinške dizajnerskeinovacije) za oblast privrede, a od 2010. godine kategorija dizajnerskih rešenja obuhvata i  web dizajn.

Pozivamo Vas da se prijavite na konkurs za dodelu Godišnjih nagrada uoblasti pronalazaka, dizajnerskih rešenja i tehničkih unapređenja.

Predmet konkursa su rešenja koja su ostvarena u periodu 1. oktobar 2010.do 30. septembar 2011. godine i koja su primenjena ili
se mogu primeniti u privredi Beograda.

Pravilnik o uslovima za dodelu nagrada za najbolje pronalaske, dizajnerskarešenja i tehnička unapređenja, možete preuzeti sa internet stranice Privredne komore Beograda www.kombeg.org.rs. Predloge treba pripremiti prema sadržaju prijave za dodelu Godišnjih nagrada, i zajedno sa popunjenim formularom za podatke o autorima, dostaviti na adresu:

PRIVREDNA KOMORA BEOGRADA,
Centar za razvoj i transfer tehnologija i ekologiju
- za nagradu Komore -
11000 B E O G R A D
Kneza Miloša 12

najkasnije do  24. novembra 2011. godine. Izbor najboljih i najuspešnijih pronalazaka, dizajnerskih rešenja i tehničkih unapređenja obaviće Žiri Privredne komore Beograda, u čijem sastavu se nalaze eminentni stručnjaci iz različitih oblasti. Za detaljnije informacije možete se obratiti Biljani Gajić, tel.2641-355,  lokali  159 i 113, e-mail:   bgajic@kombeg.org.rsbgajic@kombeg.org.rsbgajic@kombeg.org.rsbgajic@kombeg.org.rsbgajic@kombeg.org.rsbgajic@kombeg.org.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 

"Belgrade - Moments in Architecture" u Beču

"Belgrade - Moments in Architecture" u Beču, Austrija, traje do 11-tog
novembra 2011.godine. Izložba radova srpske arhitekture je inicirana od
strane Adolph Stiller-a koji je i kustos izlozbe, a saradnici na projektu
su bili Mihajlo Mitrović, Bojan Kovačević, Vladimir
Vukučić i Vesna Vučinić.
Uz bogat istorijsko-arhitektonski osvrt izložba je obuhvatila izuzetne
radove u gradu Beogradu u periodu od početka XX veka do današnjih dana.
Na izložbi su, izmedju ostalih radova, prikazani i realizovani objekati
docenta Jelena Ivanović Vojvodić. Više informacija možete dobiti na:

http://www.vig.com/en/press/architektur-im-ringturm/detail/belgrade-moments-in-architecture.html

flyer_2011_1

 

Izložba radova studenata FUD Megatrenda

U okviru proslave dana grada Užica i izložbe dekana FUD Megatrenda Miloša Šobajića,
u Gradskoj Galeriji Užica otvorena je izložba radova studenata FUD Megatrenda. 

Izložba traje od 6. oktobra do 1. novembra

 

Izložba profesora Aleksandra Đurića

U petak, 14. oktobra u 19 časova, u Galeriji 73 (Požeška 83a) biće otvorena samostalna
izložba slika profesora Aleksandra Đurića, pod nazivom SLIKA I STAV.

Pozivnica

 

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПОЧЕТКУ ПРЕДАВАЊА

Предавања на основним студијама, факултета и високих школа, Мегатренд универзитета, са седиштем у Београду (осим Факултета за међународну економију) почињу у среду 05. октобра 2011. године, према већ објављеном распореду предавања, за све године студија.

 

Konkurs i radionica "Urbane oaze"

Urbane-oaze-veliki-baner

 


Tema konkursa Urbane oaze  - Predložite vi zgradu koja je prikladna za jednu od tri kategorije idejnih rešenja :

1. Zeleni krov
2. Spoljašnja vertikalna bašta
3. Unutrašnja vertikalna bašta

Radionice na temu tri kategorije konkursa će se održati u Parobrod ustanovi kulture Stari Grad sa sledećim rasporedom :

  • Radionica Zeleni krovovi se održava 23.09.2011. od 18-19:30 časova
  • Radionica Spoljašnje vertikalne bašte se održava 24.09.2011. u 16-17:30 časova
  • Radionica Unutrašnje vertikalne bašte se održava 24.09.2011. u 18-19:30 časova
Autorima dva najbolja rešenja iz svake kategorije će biti dodeljene besplatne ulaznice za Medjunarodnu
konferenciju zelene gradnje 24. novembra, a pobednici će biti proglašeni i nagrađeni sa :
Prvo mesto za zeleni krov.....................................  50,000 dinara
Prvo mesto za spoljašnju vertikalnu baštu   ........ 50,000 dinara
Prvo mesto za unutrašnju vertikalnu baštu   .......  50,000 dinara
Prijavljivanje i dostavljanje radova za studentski konkurs Urbane oaze se vrši preko e-maila konkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili lično na adresi Knez Mihailova 49 (II sprat), Beograd, svakim radnim danom od 09-16 časova.
Konkurs je otvoren do 20.10.2011. godine do 16 časova.
Informacije o konkursu možete naći na adresi: www.event.ecoist.rs/konkurs
Autorima dva najbolja rešenja iz svake kategorije će biti dodeljene besplatne ulaznice za Medjunarodnu
konferenciju zelene gradnje 24. novembra, a pobednici će biti proglašeni i nagrađeni sa :

Prvo mesto za zeleni krov   .....................................    50,000 dinara
Prvo mesto za spoljašnju vertikalnu baštu   ........   50,000 dinara
Prvo mesto za unutrašnju vertikalnu baštu   .......    50,000 dinara

Prijavljivanje i dostavljanje radova za studentski konkurs Urbane oaze se vrši preko e-maila konkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rskonkurs@event.ecoist.rs Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili lično na adresi Knez Mihailova 49 (II sprat), Beograd, svakim radnim danom od 09-16 časova.Konkurs je otvoren do 20.10.2011. godine do 16 časova.

Informacije o konkursu možete naći na adresi: www.event.ecoist.rs/konkurs
 

Konkurs za za izradu idejnih rešenja za nastup srpskih dizajnera u okviru internacionalnog sajma nameštaja u Milanu

 

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza
Republike Srbije

 

Objavljuje konkurs za izradu idejnih rešenja za nastup srpskih industrijskih dizajnera na
„Fuori salone“ (Zona Tortona), u okviru internacionalnog sajma nameštaja u Milanu,
u aprilu 2012. godine. Trajanje konkursa je od 27. jula do 31. oktobra 2011. godine.

Informacije o konkursu možete pronaći na stranici www.creativespaceserbia.com

 
Još članaka...
Navigacija: Home